Fonds voor hulpverleners 9/11 verlengd tot 2092

Trump ondertekende de verlenging van het fonds in aanwezigheid van hulpverleners. ©EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een wet ondertekend waarmee het fonds voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 kan blijven voortbestaan tot 2092.

Het Victim Compensation Fund dekt onder andere de medische kosten van de hulpverleners die ziek zijn geworden bij hun inspanningen voor de slachtoffers of bij het schoonmaken van de sites. Het fonds bleek onvoldoende gevuld en liep volgend jaar normaal af. 

‘Onze natie is elk van jullie heel veel verschuldigd. Geen enkele actie zal dat ooit kunnen terugbetalen’, verklaarde Trump in de rozentuin van het Witte Huis in aanwezigheid van zowat zestig brandweerlui, politiemensen en andere hulpverleners die actief waren op Ground Zero.

Met de ondertekening eindigt een pijnlijk hoofdstuk voor de hulpverleners van 11 september en hun nabestaanden. Ze moesten meermaals in het Congres smeken om het fonds te vullen en te verlengen. De komiek Jon Stewart, ex-presentator van ‘The Daily Show’, wierp zich daarbij op als een opvallende voorvechter van hun strijd met een emotionele tussenkomst in het parlement. Daarbij laakte hij ook de genânte afwezigheid van heel wat parlementsleden terwijl verschillende hulpverleners - tussen de chemokuren door - moesten komen bedelen om geld; 

Jon Stewart houdt emotionele tussenkomst in Amerikaans congres

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud