Advertentie

Foto van leerling levert school 1,2 miljoen dollar op

Met het geld gaat de school uit een moeilijke buurt in Brooklyn zijn laatstejaars laten kennismaken met de Harvard-universiteit.

Brandon Stanton, een ex-obligatietrader die een succesvol fotograaf werd, fotografeerde vorige maand de 13-jarige Vidal Chastanet in één van de meest kansarme buurten van New York, Brownsville in Brooklyn. Zoals hij al jaren gewone en minder gewone New Yorkers portretteert voor zijn fotoblog 'Humans of New York'.

Maar toen de jongen Stanton vertelde dat zijn schooldirectrice Nadio Lopez de meest invloedrijke persoon in zijn leven is, werd het geen foto zoals alle vorige. 'Als we problemen veroorzaken, stuurt Lopez ons niet van school. Ze legt ons uit hoe de maatschappij werkt. En dat telkens één van ons faalt op school, er een nieuwe gevangenis wordt gebouwd. Eén keer liet Lopez iedereen rechtstaan, één voor één, en zei ze dat we belangrijk zijn.'

Die getuigenis raakte Stanton zo hard dat hij de schooldirectrice van de Mott Hill Bridges Academy opzocht. Lopez vertelde hem dat ze ervan droomde om haar laastejaars te laten kennismaken met de Harvard-universiteit nabij Boston, om hun kijk op de wereld te verbreden en hen ambitieus te maken. Leerlingen die vaak nog nooit buiten de gevaarlijke Brownsville waren geweest.

Terug thuis lanceerde de fotograaf op het crowdfundingsite Indiegogo een oproep om centen te storten om Lopez haar droom waar te maken. Stanton hoopte 100.000 euro op te halen. Twee weken later staat de teller op ... 1,2 miljoen dollar. Er waren 40.158 giften, het merendeel tussen 1 en 40 dollar.

Met dat geld kan de schooldirectrice verschillende trips naar Harvard organiseren, plus tien jaar lang zomeractiviteiten en leerlingen beurzen geven.

Het verhaal van de 13-jarige jongen en zijn school op de Ellen DeGeneres Show.

De 13-jarige jongen is ondertussen een celebrity geworden, die samen met Stanton en Lopez zijn verhaal mocht doen op de 'Ellen DeGeneres Show'. De schooldirectrice biechtte op dat ze, voor Vidal over haar had verteld, overwoog haar job op te geven. Omdat ze het gevoel had dat haar werk geen vruchten afwierp.

 

President Obama just met with Vidal and Ms. Lopez of @HumansOfNY. Read their incredible story: http://t.co/4PvoSQhUF8 pic.twitter.com/7uNiWa7BgA— The White House (@WhiteHouse) February 5, 2015

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud