Advertentie

Giuliani adviseert Trump over cyberveiligheid

Rudy Giuliani, cyberbeveiliger. ©REUTERS

De New Yorkse ex-burgemeester Rudy Giuliani gaat Donald Trump adviseren over cyberveiligheid.

De 72-jarige Giuliani was tijdens de verkiezingscampagne een van de trouwste bondgenoten van Trump. Die geeft hem nu als beloning de leiding over het comité dat verantwoordelijk is voor cyberveiligheid.

De mededeling over de benoeming blijft vaag over wat Giuliani precies gaat doen. Hij moet 'zijn ervaring delen over de veiligheidsproblemen', klinkt het. De tekst omschrijft internetpiraterij als 'de grootste bedreiging' voor de nationale veiligheid.

De aankondiging komt er na aanhoudende berichten en geruchten over hacking door de Russische autoriteiten en de manipulatie van de Amerikaanse verkiezingen. Trump gaf inmiddels toe dat Rusland achter de hacking zat bij de Democratische partij.

Toplui van techbedrijven

Giuliani ziet zelf een grote rol voor de private sector weggelegd. Hij wil een 'zeer robuuste en zeer dynamische cyberdefensie op poten zetten voor zowel de privé als voor de overheid'. Hij kondigde ook aan de toplui van techbedrijven uit te nodigen voor overleg.

De benoeming wekt verbazing omdat Giuliani niet meteen bekend staat om zijn expertise inzake hightech en cyberveiligheid. Volgens critici krijgt hij een troostprijs voor zijn steun aan de campagne van Trump. Eerder was hij nog in de running voor een topjob, zoals die van minister van Buitenlandse Zaken of Justitie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud