Gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag

Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, ontkent dat hij zich schuldig maakte aan seksueel wangedrag. ©REUTERS

Twee vrouwen die voor Andrew Cuomo werkten, deden hun verhaal over de misdragingen van de gouverneur van de staat New York.

De 25-jarige Charlotte Bennett vertelde dit weekend in de New York Times dat ze afgelopen najaar allerlei seksueel getinte en persoonlijke vragen kreeg van haar baas. Zo vroeg hij haar of ze dacht dat leeftijd een verschil maakte in relaties, en had hij gezegd dat hij openstond voor relaties met vrouwen van in de 20. Die opmerkingen interpreteerde ze als duidelijke toenadering tot een seksuele relatie.

Ik had nooit de intentie te handelen op een manier die ongepast was.
Andrew Cuomo
Gouverneur New York

Cuomo zei in een reactie dat hij meende dat hij als mentor had gehandeld. Hij ontkende avances te hebben gemaakt, 'noch had ik ooit de intentie om te handelen op een manier die ongepast was'. Cuomo zei dat hij om een onafhankelijk onderzoek van de zaak had gevraagd en vroeg de New Yorkers de bevindingen af te wachten 'alvorens een oordeel te vellen'.

Ongevraagde kus

Het relaas van Bennett volgt op een andere beschuldiging die woensdag werd gepubliceerd door Lindsey Boylan, een voormalige ambtenaar voor economische ontwikkeling van de staat. Zij beschuldigde Cuomo ervan dat hij haar van 2016 tot 2018 bij verschillende gelegenheden had lastiggevallen, waarbij hij haar op een gegeven moment een ongevraagde kus op de lippen gaf in zijn kantoor.

Cuomo kreeg afgelopen najaar nog een Emmy Founders Award voor zijn inzet tijdens de coronacrisis. Hij viel in de prijzen vanwege zijn 'effectieve communicatie en leiderschap' tijdens zijn dagelijkse briefings, die op televisie te zien waren. New York werd zeer zwaar getroffen door de corona-epidemie. Dat leidde geregeld tot botsingen tussen Cuomo en de gewezen president Donald Trump.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud