Advertentie

'Hillary zou uitstekende presidente zijn'

Amerikaans president Barack Obama samen met - toenmalig - minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton in 2009 op bezoek in Caïro. ©REUTERS

Nog vóór ze zich later op zondag kandidaat stelde voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, kreeg Hillary Clinton de steun van de huidige inwoner van het Witte Huis.

Barack Obama is ervan overtuigd dat Hillary Clinton 'een geweldige president' van de Verenigde Staten zou zijn. Dat verklaarde de Amerikaanse president tijdens een afsluitende persconferentie op de top van Amerikaanse landen in Panama.

Acht jaar geleden had Hillary Clinton het nog opgenomen tegen Obama, in de strijd om de Democratische nominatie voor het presidentschap. De voormalige First Lady moest toen het onderspit delven, maar werd later wel vier jaar lang minister van Buitenlandse Zaken onder Obama.

'Ze was een indrukwekkende kandidaat in 2008, ze was een grote steun bij de presidentsverkiezingen en ze was een uitstekende minister van Buitenlandse Zaken. Ik ben er zeker van dat ze een geweldige president zou zijn', verklaarde Obama. Hij beloofde geen stoorzender te zullen zijn. 'Ik sta niet meer op de kiesbrief en zal haar niet voor de voeten lopen'.

Clinton stelde zich zondag zoals verwacht officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud