Advertentie

Jeb Bush komt naar Europa

Jeb Bush ©Photo News

Jeb Bush, die mogelijk voor de Republikeinen wil meedoen aan de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen, komt naar Europa. Begin juni bezoekt hij Duitsland, Polen en Estland.

Zo'n bezoek zou er eens te meer op kunnen wijzen dat Bush wel degelijk een presidentiële campagne zal opstarten. Jeb Bush is een zoon van oud-president George Bush sr. en een jongere broer van oud-president George Bush jr. Van 1999 tot 2007 was hij gouverneur van Florida. Bush heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld, maar zijn naam wordt veel genoemd.

Bush is een sterke tegenstander van het buitenlandbeleid van president Obama. Hij vindt dat de positie van de VS op het internationale terrein er de voorbije jaren is op achteruitgegaan. Die boodschap zal hij vermoedelijk tijdens zijn tour verspreiden. Volgens een naaste medewerker zou hij onder meer een toespraak zal houden bij een congres van de CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel.

Ook Barack Obama maakte in 2008, toen hij nog kandidaat was, een wereldreis. Hij trok onder meer naar Afghanistan, Irak, Jordanië, Israël, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. De reis was bedoeld om mensen die hem onervaren vonden van het tegendeel te overtuigen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud