Kim Jong-un vraagt nieuwe ontmoeting met Trump

Kim Jong-un en VS-president Donald Trump ontmoetten elkaar een eerste keer in juni. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt wel oor te hebben naar de invitatie van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Kim Jong-un nodigde Donald Trump in een brief uit voor een nieuwe ontmoeting. Het Witte Huis wil op de invitatie ingaan, liet woordvoerder Sarah Sanders maandag verstaan.

Sanders beschrijft de brief als ‘vriendelijk’ en ‘positief’. Ze noemt het een ‘teken van goede wil’ dat tijdens een militaire parade in Pyongyang afgelopen weekend geen langeafstandsraketten getoond werden.

We zijn de voorbereidingen aan het treffen voor een nieuwe ontmoeting.
Sarah Sanders
woordvoerder witte huis

‘De brief is vooral gericht op de vraag om een nieuwe ontmoeting te plannen met de president’, zegt Sanders. ‘We zijn al bezig de voorbereidingen te treffen. De brief toont een blijvend engagement om werk te maken van de nucleaire ontwapening van het Koreaanse schiereiland.’ 

Trump haalde Noord-Korea uit het isolement toen hij op 12 juni in Singapore handjes schudde met Kim Jong-un. De Noord-Koreaanse leider beloofde toen de stopzetting van zijn programma om kernwapens te ontwikkelen. Verschillende internationale waarnemers stellen de geloofwaardigheid in vraag van de belofte van ontwapening.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect