Marokkaans-Belgische topman vaccinoperatie Warp Speed stapt op

Moncef Slaoui. ©Erin Scott

Moncef Slaoui, het wetenschappelijke hoofd van de Amerikaanse vaccinoperatie Warp Speed, neemt ontslag, maar zal wel nog een paar weken de Biden-regering bijstaan als consultant.

Als wetenschappelijk leider van Operatie Warp Speed speelde Slaoui de afgelopen maanden een sleutelrol in de race naar Covid-19-vaccins in de Verenigde Staten.

De farmaveteraan en gewezen topman bij de Britse farmagroep GlaxoSmithKline, die in ons land het vak leerde, werd in mei vorig jaar aangesteld door de aftredende president Donald Trump als co-CEO van Warp Speed. Hij had in het Amerikaanse overheidsprogramma onder meer een grote zeg in beslissingen over welke vaccin­kandidaten overheidssteun zouden krijgen om een turbo te zetten onder de ontwikkeling ervan.

Slaoui's ontslag is geen verrassing, omdat hij zelf al had aan­gegeven dat hij van plan was een stap terug te zetten op het moment dat enkele corona­vaccins in de VS zouden zijn goed­gekeurd.

Amerikaanse media melden dat Slaoui nog enkele weken als consultant beschikbaar zal blijven voor de regering van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, die aantreedt op 20 januari.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud