Massachusetts kondigt noodtoestand af na 18 griepdoden

De Charles River in Cambridge, Massachusetts. (foto: Reuters) ©REUTERS

De Amerikaanse staat Massachusetts heeft woensdag de noodtoestand afgekondigd nadat er dit seizoen al minstens achttien griepdoden gevallen zijn.

'We zien een opvallende toename van de ziekte en de ernst ervan', citeert de Boston Herald Nick Martin van de commissie voor Volksgezondheid in de staat.

Van de 18 slachtoffers vielen er vier in Boston, de grootste stad in het noordoosten van de VS. Maar ook elders in de VS is sprake van een opmars van de ziekte. Een overzicht van CBS News toonde woensdag nog dat doorheen de VS al tientallen doden vielen, maar een precies cijfer is er voorlopig niet.

Gisteren heeft de griepepidemie ons land bereikt. Het ideale moment voor vaccinatie is voorbij, maar het is nog niet te laat. 'Wie zich nu nog laat vaccineren, zal toch nog beschermd zijn gedurende het grootste deel van de epidemie. Een griepepidemie duurt immers doorgaans acht tot twaalf weken, en het vaccin heeft twee weken nodig om bescherming te garanderen', zegt Dr. Françoise Wuillaume. Antibiotica helpen niet tegen de griep, aangezien het om een virale infectie gaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud