'Milieuplan Obama is krankzinnig'

©AFP

De Republikeinen willen niets weten van de klimaatbeschermingsplannen. 'Krankzinnig', klinkt het. 'Een dolkstoot in het hart van de middenstand.

De leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, wil niets weten van de plannen van president Obama om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 30 te verminderen ten opzichte van 2005.

De strengere regelgeving is "een dolkstoot in het hart van de middenstand", zei de leider van de minderheid in de Senaat maandag. De dreigende schade voor de conjunctuur is groot, de economische macht van de Verenigde Staten in gevaar. John Boehner, de Republikeinse voorzitter in het Huis van Afgevaardigden, noemde klimaatbeschermingsplannen van president Barack Obama "krankzinnig". "Er bestaat werkelijk geen gepaster woord om dit te beschrijven", verklaarde hij.

Het agentschap voor milieubescherming EPA had maandag plannen kenbaar gemaakt waarbij krachtcentrales tegen 2030 hun uitstoot van koolstofdioxide met 30 procent moeten reduceren tegenover 2005.

VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon was dan weer erg tevreden over de plannen van Obama in de strijd tegen de klimaatverandering. Die vormen een "belangrijke stap" in de globale reducering van de CO2-uitstoot, zei Ban maandag volgens een mededeling van de Verenigde Naties maandag in New York. Ban riep alle landen ter wereld opnieuw op hun inspanningen in de strijd tegen de opwarming van de aarde uit te breiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud