Obama onderzoekt 'nieuwe stappen' voor economie

De Amerikaanse president Barack Obama belooft 'de komende dagen en weken' meer details over economische maatregelen - Foto AFP

De Amerikaanse president Barack Obama onderzoekt samen met zijn economische adviseurs extra stappen om het slabakkende economische herstel in de VS nieuw leven in te blazen. Dat zei Obama maandag in een speech aan het Witte Huis.

Obama sprak maandag vanuit de Rozentuin aan het Witte Huis de pers toe na overleg met zijn adviseurs om zijn onrust over de toestand van de grootste economie van de wereld in de verf te zetten. 'Mijn economisch team werkt hard om extra maatregelen te identificeren die het verschil kunnen maken bij het aanwakkeren van de groei, jobcreatie op de korte termijn en de competitiviteit op de lange termijn', aldus Obama.

De president somde enkele maatregelen op, zoals een verlenging van de belastingverlagingen voor gezinnen met een inkomen van minder dan 250.000 dollar per jaar. Die ingreep dateert nog van zijn voorganger George Bush en loopt op het einde van dit jaar af. Een andere mogelijkheid is extra investeringen in de ontwikkeling van groene technologie en infrastructuurwerken.

Obama, die onder grote druk staat om de economie weer op de rails te krijgen en tegen steeds lagere populariteitscijfers aankijkt, zei ook belastingverlagingen te overwegen die ondernemingen aanspoort om binnenlandse jobs te creëren. De president zou de komende dagen en weken meer details bekendmaken.

Obama haalde in zijn toespraak ook uit naar de Republikeinen. Hij riep ook het Congres op om werk te maken van een wet die kmo's ondersteunt. 'Ik vraag de Republikeinse senatoren om de blokkade op te heffen', sprak Obama maandag in Washington, op zijn eerste werkdag na een vakantie van 10 dagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud