Onderzoek naar 'landverraad' van Google

De technoloog en ondernemer Peter Thiel. ©AFP

De Amerikaanse overheid stelt een onderzoek in naar mogelijke banden van Google met de Chinese overheid. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan.

'Miljardair Peter Thiel gelooft dat Google moet worden onderzocht wegens landverraad. Hij beschuldigt Google ervan met de Chinese overheid samen te werken. Hij is een briljante kerel die dit onderwerp beter kent dan wie dan ook', zo liet Trump op Twitter weten.

De in Duitsland geboren Amerikaan Peter Thiel is vooral bekend als de medeoprichter van de betalingsdienst PayPal. De Trump-aanhanger stipte zondag in een speech in Washington aan dat Google een contract met de Amerikaanse overheid liet aflopen, terwijl de technologiegigant nauw samenwerkt met China aan manieren om zijn zoekmachine weer in het Aziatische land actief te krijgen.

Kunstmatige intelligentie

Thiel zei ook nog dat de technologie voor kunstmatige intelligentie waar Google aan werkt een 'potentieel militair wapen' is. Hij drong er dan ook op aan dat de FBI of de CIA zou bekijken of Google is geïnfiltreerd door buitenlandse inlichtingendiensten.

Het technologiebedrijf liet weten niet samen te werken met defensie in China, maar wilde verder niet reageren.

De bijeenkomst waar Thiel zijn toespraken hield, werd bezocht door veel Trump-fans. De steun van Thiel gaf Trump bij zijn verkiezingscampagne in 2016 enige vorm van krediet in Silicon Valley.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect