Onrustig in Missouri na nieuw schietincident

Demonstranten blokkeerden een drukke verkeersas door er op de grond te gaan liggen. ©REUTERS

Voor een tweede nacht op rij kwamen in Missouri in de Verenigde Staten mensen op straat nadat niet ver van Ferguson weer een zwarte jongen door de politie was doodgeschoten. Verschillende demonstranten werden opgepakt.

Nadat eerder op de week weer een dodelijk slachtoffer was gevallen door politiegeweld, is het opnieuw onrustig in de staat Missouri. In een tankstation in Berkeley, op amper enkele kilometers van Ferguson, werd de 18-jarige Antionio Martin neergeschoten door de politie. Al zegt de politie dat de jongen eerst een geweer trok.

Toch kwam het opnieuw tot protesten. Het incident in Ferguson ligt nog vers in het geheugen, en de sfeer is nog altijd gespannen.

Ook op kerstavond trokken inwoners van Berkeley de straat op. Volgens een lokale tv-zender, KMOV, blokkeerden ze een drukke verkeersas door er op de grond te gaan liggen. Ook bij de kathedraal van de stad, waar een middernachtmis plaatsvond, werd geprotesteerd.

Hoewel de protesten veel rustiger en vreedzamer verlopen dan die na de dood van de tiener Micheal Brown, werden toch weer verschillende personen opgepakt. Zeker acht personen werden aangehouden.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud