Advertentie

Ook in Florida agent doodgeschoten

©REUTERS

Na de moord op twee politieagenten in New York gisteren, is vandaag ook een agent in Florida doodgeschoten. Het drama speelde zich af om 3 uur plaatselijke tijd. De dader is ingerekend.

De politie had gereageerd op een oproep wegens geluidsoverlast. De man zou  op de deuren van de buren staan bonken hebben. Toen de agenten aankwamen, kreeg een van hen meteen een dodelijke kogel gepresenteerd. De dader probeerde nog weg te vluchten in een auto, maar werd toch gevat. Een persconferentie moet meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden.

De moord in Florida gebeurde nog geen 24 uur nadat twee agenten in New York werden neergeschoten. Het duo werd in hun dienstwagen door een jonge schutter afgemaakt. De 28-jarige dader, Ismaaiyl Brinsley, verraste de agenten en vuurde enkele keren door het raam. De agenten werden geraakt in het hoofd en zijn aan hun verwondingen overleden.

De schutter zou zichzelf vervolgens in een metrostation om het leven hebben gebracht. Over zijn motief is voorlopig niets bekend, maar de man zou zich op sociaalnetwerksites wel al meermaals erg vijandig hebben uitgelaten over de politie. President Obama reageerde daarop vanuit zijn vakantieverblijf in Haiti. 'Twee moedige mannen zullen vanavond niet naar hun geliefden terugkeren en daar is geen rechtvaardiging voor', zei Obama. 'De agenten riskeren voor ons elke dag hun eigen veiligheid. Daarvoor verdienen ze respect en dankbaarheid.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud