Ook YouTube schorst Trump

©AFP

De videowebsite is het zoveelste sociale medium dat de Amerikaanse president tijdelijk in de ban doet.

Trumps YouTube-kanaal blijft in de lucht, maar hij kan de komende zeven dagen geen video's uploaden. Het videoplatform van Google heeft ook een video verwijderd die ingaat tegen het beleid van YouTube. Ook is het onmogelijk nog te reageren op video's van Trump.

'Na onderzoek en door toenemende zorgen over het mogelijk aanzetten tot geweld hebben we content die tegen ons beleid ingaat verwijderd van het kanaal van Donald J. Trump', laat YouTube weten. Welke video precies verwijderd werd, is niet bekend. YouTube spreekt van 'een eerste waarschuwing'. Als er nog twee volgen, wordt Trump definitief verbannen.

Eerder had YouTube een video verwijderd waarin Trump kort na de bestorming van het Capitool ongefundeerde beweringen had gedaan over verkiezingsfraude. YouTube verwijderde ook enkele video's van het kanaal van het Witte Huis omdat ze tegen de regels ingingen.

Sinds de bestorming van het Capitool na Trumps opruiende speech staan sociale media in de rij om de Amerikaanse president van hun platformen te bannen. Facebook en Instagram stelden een tijdelijke schorsing in, zijn geliefkoosde Twitter bande Trump definitief. Intussen worden nationaal en internationaal vragen gesteld bij het regulerende beleid van sociale media.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud