Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in VS

Een inwoner van Florida laat zich testen op corona. ©Photo News

De escalatie van de gezondheidscrisis vertraagt het herstel van de Amerikaanse economie.

De Verenigde Staten hebben opnieuw hun eigen record voor nieuwe coronavirusgevallen op één dag gebroken. Meer dan 66.600 nieuwe infecties zijn vrijdag vastgesteld, meldt Johns Hopkins University.

Volgens de tracker van de universiteit hebben de VS in drie van de afgelopen vier dagen hun eigen record gebroken. Florida, een van de staten met de scherpste piek, meldde meer dan 10.000 gevallen en 93 nieuwe sterfgevallen. Georgia, ook een hotspot, brak zijn eigen record met meer dan 4.000 nieuwe besmettingen.

Het Witte Huis heeft de ernst van de nieuwe uitbraken afgezwakt. Het merkt op dat de toename te wijten is aan uitgebreider testen.

Maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het stijgend aantal besmettingen een negatieve invloed heeft op de economische activiteit. Verscheidene staten hebben beperkende maatregelen (her)ingevoerd of versoepelingen van de lockdown uitgesteld.

Het totaal aantal Amerikanen dat een werkloosheidsuitkering krijgt steeg vorige week naar een recordhoogte van 32,9 miljoen, zegt ING-econoom James Knightley. Vooral het aantal inwoners dat geen recht heeft op een klassieke uitkering, zoals zelfstandigen, neemt toe. Zij krijgen steun van een speciaal pandemieprogramma.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud