Orkaan Dorian richt ravage aan: 'Nooit gezien in geschiedenis van de Bahama's'

Een man geniet nog even van het strand voor de orkaan Dorian aan wal gaat in Florida. ©REUTERS

De Verenigde Staten zetten zich schrap voor de doortocht van de orkaan.

De orkaan Dorian heeft een gigantische ravage veroorzaakt op de Bahama's. Huizen zijn vernield, auto's meegesleurd en hoogspanningskabels kapot getrokken. Zeker 100.000 mensen op de Bahama's zijn op de een of andere wijze getroffen door het natuurgeweld. Het is onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. 

De Bahamaanse premier Hubert Minnis zei dat de eilandengroep is getroffen door een orkaan 'die we nog nooit in de geschiedenis van de Bahama's hebben gezien'. 'Waarschijnlijk is dit de droevigste dag uit mijn leven', voegde hij daaraan toe. 

Dorian zou een van de krachtigste Atlantische orkanen zijn die ooit aan land kwam. In de Bahama's werden windsnelheden tot 350 kilometer per uur gemeten. Daarnaast waren er ook metershoge vloedgolven en stortregens.

Florida

De storm zou nu op weg zijn naar de Verenigde Staten. Daar worden inmiddels maatregelen genomen. Veel inwoners van de staten Florida, Georgia en South Carolina moeten evacueren en de noodtoestand is uitgeroepen.

Volgens eerdere voorspellingen zou de orkaan maandag licht afzwakken en in de nacht van maandag op dinsdag net voor de oostkust van Florida naar het noorden afdraaien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud