Orkaan Irma maakt eerste slachtoffers op Caraïben

Politiepatrouilles in San Juan, Puerto Rico, terwijl de orkaan Irma toeslaat. ©REUTERS

De orkaan Irma, de zwaarste ooit in het Atlantisch bekken, heeft minstens al twee doden geëist.

De orkaan Irma, die met snelheden tot 300 kilometer per uur over de Caraïben raast en nu op weg is naar de VS, heeft al minstens twee dodelijke slachtoffers gemaakt. Dat liet de Franse regering gisteren weten.

De orkaan bereikte gisteren het Franse eiland Saint-Barthelemy en het Frans-Nederlandse Sint-Maarten. Nederland heeft schepen in de buurt met vrachtwagens, waterwagens, legerambulances, bulldozers, bootjes en patrouillewagens. ‘Ik kan u nu al zeggen dat de balans zwaar en wreed zal zijn’, zei de Franse president Emmanuel Macron gisterochtend.

De orkaan is nu op weg naar het zo goed als bankroete Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en de Amerikaanse staat Florida, in het zuidoosten van het land. In die drie gebieden heeft de Amerikaanse president Donald Trump de noodtoestand afgekondigd, waardoor federale noodfondsen vrijkomen. In Florida dreigen 1,3 miljoen mensen zonder stroom te vallen.

Irma wordt gezien als de zwaarste orkaan ooit in het Atlantisch gebied, met windsnelheden tot boven de 300 kilometer per uur.

Op Twitter worden beelden gedeeld van stroomkabels die in overstroomde straten vallen en auto's die omwaaien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud