Palin: 'We moeten Noord-Korea steunen'

Foto AFP

Sarah Palin, boegbeeld van de Republikeinse partij in de VS en mogelijke presidentskandidate in 2012, beging een pijnlijke misser woensdag in het programma van de conservatieve presentator Glenn Beck. Palin noemde Noord-Korea een bondgenoot van de VS.

'We have to stand by our North-Korean allies', zei Palin in een antwoord op de vraag hoe zij, mocht ze presidente zijn, de situatie in de Korea's aanpakken.

Palin werd meteen gecorrigeerd door de interviewer, waarna ze haar 'slip of the tongue' rechtzette. Zuid-Korea is de traditionele bondgenoot van de Verenigde Staten, terwijl het geïsoleerde en communistische Noord-Korea door Palins partijgenoot George Bush nog bij de 'Axis of Evil' werd gerekend.

De verspreking gebeurde tijdens de radioshow van conservatief Glenn Beck, een aanhanger van de rechtse populistische Tea Party-beweging. Het programma van Beck is een van de drukst beluisterde in de VS.

In de VS wordt volop gespeculeerd of Palin, de voormalige running mate van Barack Obama's tegenstander John McCain in 2008, een gooi zal doen naar het Witte Huis in 2010. De lancering van haar jongste boek deze week wordt door sommigen beschouwd als de officieuze aftrap van haar campagne.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud