Pence ook in presidentsrace 2020 'running mate' Trump

Mike Pence zal ook tijdens de presidentiële race van 2020 aan de zijde van Donald Trump strijden. ©Photo News

Analisten verwachten dat het duo met gemak de Republikeinse nominatie in de wacht sleept.

Mike Pence, de huidige vicepresident van de Verenigde Staten, zal ook bij de verkiezingen in 2020 de 'running mate' zijn van president Donald Trump. Dat betekent dat wanneer Trump de verkiezingen wint, de 60-jarige Pence wederom zijn eerste vervanger is.

'Ik ben zeer gelukkig met Pence als vicepresident', zei Trump zondag voor hij in New Jersey aan boord ging van Air Force One, het presidentiële vliegtuig. Bij de aankondiging dat Trump zich herkiesbaar stelde, eind juni, werd hij geïntroduceerd door Pence, wat heel wat analisten al deed concluderen dat Pence weer kandidaat-vicepresident zou zijn.

Tegenkandidaten

Alom wordt verwacht dat het duo Trump-Pence met grote meerderheid de presidentskandidatuur van de Republikeinse Partij in de wacht zal slepen. Tot nu toe hebben zich binnen die partij nog geen serieuze tegenkandidaten gemeld.

Bij de Democraten daarentegen lopen een twintigtal kandidaten zich momenteel warm voor de voorverkiezingen. De bekendste zijn Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Joe Biden, Beto O'Rourke, Bill De Blasio en Kamala Harris.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect