Persmeute aan woonst vermoedelijke filmmaker anti-moslimfilm

De man die volgens de Amerikaanse media de filmmaker is van de controversiële anti-moslimfilm, heeft politiebescherming gekregen in Californië. Heel wat media zijn opgedaagd aan zijn woning. De film zorgt al enkele dagen voor onlusten in het Midden-Oosten.

De Amerikaanse media verdenken Nakoula Basseley Nakoula ervan een trailer van de film op YouTube gepost te hebben of de filmmaker te zijn van de 'Innocence of Muslims'. In eerste instantie maakte de filmmaker zich bekend als Sam Bacile, een Amerikaanse jood. De media wijzen op de gelijkenis tussen Bacile en Basseley.

Woensdagavond brachten de media zijn identiteit aan het licht. Het gaat om een koptische christen die in 2010 veroordeeld werd voor oplichting. De woonst van de man in Cerritos wordt nu bewaakt, zo kon een fotograaf ter plaatse vaststellen. De woning in de plaats 40 kilometer ten zuiden van Los Angeles wordt omgeven door journalisten.

'We hebben een oproep gekregen en hebben daarop geantwoord. We zijn verantwoordelijk voor de openbare veiligheid', zegt een politiewoordvoerder over de bescherming van de man. 'Er zijn geen rellen of een misdaad. We bewaken de buurt omwille van de journalisten.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud