Pete Buttigieg stapt uit presidentsrace

Pete Buttigieg haakt af als Democratische kandidaat-president. ©AFP

De voormalige burgemeester is niet langer kandidaat om de Democratische tegenstrever van president Donald Trump te worden.

Pete Buttigieg (38) was dé verrassing van de hectische caucus in Iowa begin vorige maand, maar de jongste duels tussen de Democratische presidentskandidaten vielen tegen. 

'Mayor Pete', de eerste openlijke homoseksuele Amerikaanse presidentskandidaat, gaf in 2019 het burgemeesterschap van South Bend, een stad van 110.000 inwoners in Indiana, op om in de Democratische presidentsrace te stappen. Met zijn programma wilde hij de Democratische partij opnieuw verenigen.

Super Tuesday

Na een verrassende winst in Iowa en een tweede plaats in New Hampshire vielen de caucus in Nevada en de voorverkiezing in South Carolina tegen. Buttigieg kon te weinig niet-blanke kiezers achter zich scharen, een belangrijke groep voor de Democraten.

Dinsdag vindt de cruciale 'Super Tuesday' plaats waarbij in 14 staten wordt gestemd. Dan moet duidelijk worden wie van de overblijvende Democratische kandidaten - Bernie Sanders, Joe Biden, Michael Bloomberg, Elizabeth Warren, Amy Klobuchar en Tulsi Gabbard - de beste kaarten heeft om het tegen de Republikein Donald Trump op te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud