Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Republikein wil Kanye West echt naar Witte Huis

Kanye West leverde een verwarde speech af tijdens de MTV Video Music Awards, en sloot af met de boodschap dat hij in 2020 een gooi wil doen naar het Witte Huis. ©© PGFM/MediaPunch/Mediapunch/Corbis

De controversiële Amerikaanse rapper Kanye West kondigde afgelopen weekend in een speech - waarin hij toegaf vooraf een joint te hebben gerookt - aan dat hij in 2020 een gooi wil doen naar het Witte Huis. Een lid van de Republikeinse partij wil nu dat hij die belofte hard maakt, en richtte een politiek actiecomité of PAC op.

De PAC, 'Ready For Kanye', werd geregistreerd door Eugene Craig III, een Republikein uit Maryland. Die omschrijft zichzelf op Twitter als een 'grassroots activist' en een 'liberty-Republican'. Hij is momenteel de enige naam op het registratieformulier bij de Federal Election Committee. Dat formulier verwijst ook naar een website, ReadyforKanye.net, maar dat is tot nader order een lege webpagina.

Strikt genomen heeft West niets te maken met de oprichting van deze PAC. Die comité's zijn een manier voor kandidaten om geld in te zamelen voor hun campagne, maar in dit geval is het vooral een initiatief van Craig. Die wil met de PAC West overhalen om zijn warrige woorden tijdens een speech op de MTV Video Music Awards hard te maken.

'Als mijnheer West in 2020 president wil worden, en er is geen aftredende Republikeinse president, zou ik hem absoluut aanmoedigen om de race aan te vatten', aldus Craig. Die steunt voor de huidige Republikeinse voorverkiezingen wel nog voluit de kandidatuur van Rand Paul op zijn Facebookprofiel.

Vraag is hoe ernstig West was met zijn aankondiging, en of hij dan wel zo opgezet is met de avances vanuit de Republikeinse partij. Zelf lijkt hij eerder naar het Democratische kamp te neigen. In 2012 doneerde hij 1.000 dollar voor de campagne van president Barack Obama, en in oktober vorig jaar stortte hij 15.000 dollar op de rekening van de Democratische partij, net voor de tussentijdse verkiezingen in de VS. En in augustus liet hij zich nog opmerken met een selfie, samen met zijn vrouw Kim Kardashian, met de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton:

I got my selfie!!! I really loved hearing her speak & hearing her goals for our country! #HillaryForPresident pic.twitter.com/zGpdcGSZBD— Kim Kardashian West (@KimKardashian) August 7, 2015

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud