Tijdschrift dat Trump afschermde, is verkocht

Het sensatieblad National Enquirer bereikt naar eigen zeggen vijf miljoen Amerikanen. ©AFP

Het Amerikaanse boulevardblad National Enquirer, dat bekend werd door hand- en spandiensten aan president Donald Trump en door aanvallen op Amazon-baas Jeff Bezos, wordt verkocht.

De uitgever American Media (AMI) liet donderdag weten dat hij de omstreden tabloid verkoopt aan James Cohen, een zakenman die actief is in de verdeling van tijdschriften.

Karen McDougal ©AFP

National Enquirer raakte de voorbije maanden bekend als het blad dat Trump hielp beschermen tegen beschuldigingen van overspel. Het kocht de exclusieve rechten op een interview met ex-Playboy-model Karen McDougal, die vertelde over haar lange liefdesrelatie met Trump, die op dat moment al met zijn huidige vrouw Melania gehuwd was. Het interview werd echter nooit gepubliceerd om Trump uit de wind te zetten. Trump heeft de liefdesrelatie altijd ontkend.

Het boulevardblad werd door Jeff Bezos, de oprichter en CEO van de e-commercereus Amazon.com, dan weer beschuldigd van een poging tot chantage. Het blad dreigde in enkele e-mails met de publicatie van bezwarende foto’s van Bezos en zijn vriendin. De aanleiding voor de chantagepoging was een onderzoek dat de krant The Washington Post, die in handen is van Bezos, had lopen naar de praktijken van National Enquirer.

Volgens The Washington Post levert de verkoop van National Enquirer en van twee zusterbladen 100 miljoen dollar op voor AMI, dat in handen is van twee investeringsfondsen. CEO David Pecker is een Trump-getrouwe. 

De overnemende familie Cohen is eigenaar van Hudson News Distributors, een verdeler van boeken en tijdschriften. De familie was tot 2008 ook eigenaar van een keten luchthavenkiosken.

Het 92 jaar oude weekblad National Enquirer viel in de VS wel vaker op met smeuïge headlines en foto’s van beroemdheden. Het blad bereikt naar eigen zeggen een publiek van 5 miljoen mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud