Trump bereid Kim Jong-un te ontmoeten

'We kijken met vreugde uit naar de denuclearisering van Noord-Korea', verklaarde de woordvoerster van de Amerikaanse president Donald Trump. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump gaat in op een uitnodiging om de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un te ontmoeten.

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en VS-president Donald Trump zijn bereid elkaar te ontmoeten. Dat bevestigde het Witte Huis, nadat de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea, Chung Eui Yong, het nieuws had bekendgemaakt. De ontmoeting zou tegen mei plaatsvinden.

Het exacte tijdstip en de locatie staan nog niet vast, zei Trumps woordvoerder Sarah Sanders. 'We kijken met vreugde uit naar de denuclearisatie van Noord-Korea', zei ze. Intussen blijven de sancties tegen Noord-Korea van kracht.

Nucleaire tests

Kim Jong-un is naar verluidt bereid om af te zien van meer raketten- en nucleaire tests. De Noord-Koreaanse leider verklaarde in een ontmoeting dat hij denuclearisatie genegen is. Kim heeft er begrip voor dat de geplande gemeenschappelijke manoeuvres van Zuid-Korea en de VS doorgaan zoals gepland, zei Chung.

Beide Korea's zochten onlangs voorzichtig toenadering. Het conflict was een tijdlang een van de meest bedreigende ter wereld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud