Advertentie

Trump brengt stem uit in West Palm Beach

©AFP

Donald Trump is zaterdag naar een stembureau in West Palm Beach, in de staat Florida, gereisd om zijn stem vervroegd uit te brengen.

De Amerikaanse president kwam in een bibliotheek aan om zijn stem uit te brengen, tien dagen voor de presidentsverkiezingen van 3 november. In een reactie aan journalisten zei hij 'voor een kerel genaamd Trump' gestemd te hebben. Hij droeg een mondmasker.

Trump verblijft vaak in zijn landhuis en golfresort Mar-a-Lago in West Palm Beach. Zijn Democratische tegenstrever Joe Biden bracht vrijdag al zijn stem uit.

Ruim 56 miljoen Amerikanen brachten, uit vrees voor het coronavirus, al op voorhand hun stem uit, zo blijkt uit cijfers van het US Elections Project van de Universiteit van Florida. Meer dan 38,5 miljoen kiezers deden dat per post en de rest persoonlijk. Nooit eerder stemden zo veel Amerikanen zo vroeg.

Trump zegt vaak, zonder bewijs aan te voeren, dat stemmen per post vatbaar voor fraude zou zijn. Ook nu zei hij dat persoonlijk een stem uitbrengen 'veel veiliger' is dan briefstemmen. 'Alles was perfect, strikt, zeer strikt, volgens de regels. Als je je stembiljet opstuurt, kan het nooit zo veilig zijn.'

Wie maakt het meeste kans op de overwinning van de Amerikaanse presidentsverkiezingen? De Tijd analyseert de peilingen en modellen naar aanloop van de verkiezingen op 3 november.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud