Trump denkt aan eigen alternatief voor Twitter

Trump is op zoek om via een eigen platform actief te blijven op de sociale media. ©REUTERS

Nu zijn account op Twitter definitief werd verwijderd, denkt Donald Trump 'in de nabije toekomst' aan een eigen platform. Dat was te lezen in een reeks berichten op de officiële presidentiële Twitter-account @POTUS. De berichten verdwenen snel weer van Twitter.

Twitter sloot de privé-account van Trump (@realDonaldTrump) met meer dan 88 miljoen volgers wegens inbreuken op zijn beleid rond verheerlijken van geweld.

Volgens de president hebben werknemers van Twitter'in coördinatie met de Democraten en Radicaal Links" zijn account van hun platform verwijderd om hem 'het zwijgen op te leggen'.

Eigen platform


'Ik heb voorspeld dat dit zou gebeuren. We hebben onderhandeld met verschillende andere sites en zullen binnenkort een grote aankondiging doen, terwijl we ook naar de mogelijkheden kijken om een eigen platform te bouwen in de nabije toekomst', zo stond korte tijd te lezen op de pagina van @POTUS. De Amerikaanse overheidsaccount @POTUS telt 33,4 miljoen volgers.

We zullen binnenkort een grote aankondiging doen.
Donald Trump
Amerikaans president

Aan de nieuwszender CNN liet Twitter weten dat die account, net als die van het Witte Huis (@WhiteHouse), in principe niet zullen worden opgeschort, maar dat het gebruik ervan zal worden ingeperkt. De twee accounts zullen uiteindelijk worden overgedragen aan de nieuwe regering.

Niet lang nadat Twitter de persoonlijke account van de president sloot, deed de korteberichtendienst hetzelfde met de account van zijn campagne, meldde de conservatieve zender Fox News zaterdag.

Volgens Twitter gebruikte de bewoner van het Witte Huis die account om de 'ban (op zijn persoonlijke account) te omzeilen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud