Trump dreigt hard terug te slaan bij aanval Iran

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde Iran via Twitter geen Amerikaanse doelwitten te bestoken. ©Photo News

De Amerikaanse president kondigde aan met 'grote en overweldigende kracht' te zullen terugslaan als de Iraniërs 'iets Amerikaans' bestoken.

De Amerikaanse president Donald Trump blijft het vizier richten op Iran. Een dag nadat hij een nieuwe batterij sancties aangekondigd heeft tegen Teheran, schiet de miljardair op Twitter met scherp op het sjiitische regime.

Een mededeling die Teheran dinsdagochtend de wereld instuurde, vormde de aanleiding. De Iraniërs verweten de Amerikanen de poort naar een diplomatieke oplossing van hun conflict dichtgegooid te hebben omdat de nieuwe sancties onder meer gericht zijn tegen de Iraanse hoogste geestelijke leider, ayatollah Ali Khamenei.

Terugslaan

'Het onwetende en beledigende communiqué dat Iran vandaag uitstuurde, bewijst dat het de realiteit niet begrijpt', stelde Trump. Hij voegde er meteen een waarschuwing aan toe. 'Als Iran iets Amerikaans bestookt, zullen we met grote en overweldigende kracht terugslaan. Op sommige gebieden komt overweldigend neer op vernietiging.'

De bewoner van het Witte Huis herinnerde het sjiitische regime eraan dat het Amerikaanse leger 'veruit het sterkste ter wereld is'. 'Alleen al de voorbije twee jaar pompten we 1.500 miljard dollar in defensie.'

Spionagedrone

Het Amerikaanse leger stond vorige week al eens klaar om Iraanse doelwitten te bestoken nadat Teheran een Amerikaanse spionagedrone uit de lucht geschoten had. Maar Trump blies die aanval op het laatste nippertje af 'omdat 150 mensen dreigden om te komen'.

De Amerikaanse president stelde in een serie tweets ook dat de Iraanse leiders de woorden 'aardig en meelevend niet begrijpen en dat ook nooit hebben gedaan'. 'Helaas is het enige wat ze begrijpen kracht en macht', klonk het nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud