Trump dreigt tussentijdse verkiezingen te verliezen

Een overwinning van de Democraat Lamb zou een zware dreun zijn voor president Donald Trump. ©AFP

De tussentijdse verkiezingen van dinsdag in Pennsylvania leverden nog geen duidelijke winnaar op. Op basis van de direct uitgebrachte stemmen heeft de Democraat Conor Lamb een voorsprong van 579 stemmen op de Republikein Rick Saccone, maar de 1.400 stemmen die per brief werden uitgebracht moeten nog geteld worden.

Lamb riep zichzelf desondanks al uit tot winnaar, maar Saccone wil zijn nederlaag voorlopig niet toegeven. Hoe dan ook is het een opmerkelijk resultaat voor de Democraten, aangezien president Donald Trump in Pennsylvania bij de presidentsverkiezingen van 2016 met 20 procentpunten voorsprong won van Hillary Clinton.

Ook was verwacht dat Trumps aankondiging van de importheffingen op staal en aluminium veel kiezers zou overtuigen op een Republikein te stemmen. Pennsylvania maakt immers deel uit van de Rust Belt, waar de Amerikaanse staalindustrie geconcentreerd is.

Als de Democraten inderdaad winnen, is dat een belangrijke opsteker in de aanloop naar de Congresverkiezingen later dit jaar. De tussentijdse verkiezingen waren nodig nadat de Republikein Tim Murphy vorig jaar was afgetreden. De tegenstander van abortus zou een vrouw met wie hij een affaire had gedwongen hebben er een te ondergaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content