Trump kraakt cryptomunt van Facebook af

De Amerikaanse president Donald Trump. ©AFP

Volgens de Amerikaanse president is de waarde van de libra gebaseerd op gebakken lucht en werkt hij criminaliteit in de hand.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn ongenoegen geuit over de libra, de cryptomunt van Facebook. Het socialemediabedrijf moet volgens hem een bankvergunning aanvragen als het met de libra wil doorgaan.

Met zijn opmerkingen voegt Trump zich in het groter wordende kamp van beleidsmakers en politici die de cryptoplannen van Facebook bekritiseren.

Gebakken lucht

'Ongereguleerde cryptovaluta's als de libra en de bitcoin zijn veel te volatiel en kunnen criminaliteit in de hand werken', schreef het Amerikaanse staatshoofd op Twitter. 'Dat zijn geen echte munten, hun waarde is gebaseerd op gebakken lucht.' Trump benadrukte dat de Amerikaanse dollar de enige echte munt is in de Verenigde Staten en dat dat zo moet blijven.

De zorgen over de ontwikkeling van de libra leven ook bij de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft een speciale werkgroep opgericht voor de plannen van Facebook. Eerder zetten ook Chinese en Europese toezichthouders al vraagtekens bij de plannen van het techconcern.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud