Trump krijgt 'mooie brief' van Chinese collega Xi

Donald Trump heeft naar eigen zeggen een mooie brief gekregen van Peking. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag gezegd een 'mooie brief' van zijn Chinese collega Xi Jinping te hebben gekregen.

De onderhandelingen tussen de Amerikaanse en Chinese onderhandelaars in Washington om het handelsconflict tussen beide landen te ontmijnen, lijken onder een gunstig gesternte gestart.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat hij een 'mooie brief' van zijn Chinese collega Xi Jinping heeft gekregen. 'Ik heb hem (de brief) juist gekregen. Ik zal hem (Xi) zonder twijfel over de telefoon spreken', zei het Amerikaanse staatshoofd zonder te verduidelijken wanneer hij dat zal doen en wat er in de brief staat.

Trump voegde er nog aan toe dat het 'mogelijk' is tot een handelsakkoord met Peking te komen. Wall Street veerde na de uitspraken licht op. De Dow Jones  drong meteen na de quote de verliezen terug van ruim 1 procent naar zo'n 0,7 procent.

Eerder op de week incasseerden de beurzen rake klappen nadat Trump op Twitter met nieuwe handelssancties tegen Peking dreigde. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect