Trump pleit opnieuw voor inreisverbod voor moslims

De Amerikaanse president Donald Trump. ©AFP

Naar aanleiding van de nieuwe aanslag in Londen herhaalt de Amerikaanse president Donald Trump zijn omstreden pleidooi voor een inreisverbod.

'We moeten slim, waakzaam en hard zijn. De rechtbanken moeten ons onze rechten teruggeven. We hebben het inreisverbod nodig als extra beveiliging', reageerde Trump.

Eerder deze week stapte het Witte Huis naar het Hooggerechtshof om het Amerikaans inreisverbod te herstellen voor burgers uit zes moslimlanden. Die stap kwam er nadat een federale rechter in Virginia Trumps omstreden inreisverbod opnieuw had opgeschort.

Het inreisverbod verbiedt de inreis van burgers uit Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan, Jemen naar de Verenigde Staten.

Steun

Opvallend was dat Trump ook uithaalde naar de Londense burgemeester Sadiq Khan. 'Minstens 7 doden en 48 doden en de burgemeester van Londen zegt: 'geen reden om alarm te slaan'', tweette de Amerikaanse president. 

Khan had eerder gezegd dat de Britten niet gealarmeerd moesten zijn als ze meer politie in de Londense straten zouden zien ten gevolgde van de terreurdaad. 

Trump zegde ook zijn steun toe aan Groot-Brittannië. 'Wat de VS ook kunnen doen om te helpen in Londen en het Verenigd Koninkrijk, we zullen er zijn. 'We zijn met jullie, god bless, tweette hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud