Advertentie

Trump roept volledige Amerikaanse Senaat naar Witte Huis

De Amerikaanse president Donald Trump wil de Senaat briefen over de situatie in Noord-Korea. ©REUTERS

Alle honderd leden van de Amerikaanse Senaat moeten naar het Witte Huis voor een briefing over Noord-Korea.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft alle 100 leden van de Senaat in zijn ambtswoning uitgenodigd. Dat is ongewoon. De briefing over Noord-Korea was eerst gepland in een beveiligde kamer in het Capitool, waar de Senaat zetelt. Maar Trump had voorgesteld hem in het Witte Huis te laten doorgaan.

Ik hoop dat we het beleid van het Witte Huis te horen krijgen en wat ze willen bereiken, hopelijk zonder bommen te gebruiken.
Ben Cardin
Democratische topsenator

Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zal de briefing over Noord-Korea geven. Die komt er nadat Washington zijn onrust had geuit over de oplopende spanningen met het Aziatische land en de militaire dreiging tegenover de VS.

Duidelijkheid

De Republikeinse senator Lindsey Graham zegt dat 'als er niets verandert Noord-Korea een intercontinentale raket kan ontwikkelen die Amerika kan bereiken'. Ook de Democratische topsenator Ben Cardin vraagt duidelijkheid: 'Ik hoop dat we meer horen over het beleid van het Witte Huis en wat het wil bereiken. Hopelijk kan dat zonder bommen te gebruiken.'

De spanningen met Noord-Korea liepen de jongste tijd steeds hoger op door uitdagingen aan beide kanten. Noord-Korea voerde enkele rakettesten uit en de Verenigde Staten reageerden door een vliegdekschip naar het Koreaanse schiereiland te sturen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud