Trump trapt op rem voor Chinese tariefverhogingen

De Amerikaanse president Donald Trump toonde vorige week een brief van de Chinese president Xi Jinping, vlak voor hij de Chinese handelsgezant Liu He ontving in het Witte Huis. ©AFP

De Amerikaanse president Donald Trump beloofde in een bericht op Twitter dat hij afziet van het verhogen van de tarieven van 25 naar 30 procent.

De Amerikaanse president Donald Trump zet plannen voor nog hogere invoertarieven voor producten van Chinese makelij voorlopig in de ijskast. De Amerikaanse president beloofde in een bericht op Twitter dat hij afziet van het verhogen van de tarieven van 25 naar 30 procent. Daarover werd voor het weekend al gespeculeerd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de invoertarieven in twee stappen worden verhoogd, te beginnen op 15 oktober. De VS bereikte vrijdag een gedeeltelijke overeenkomst met China. Daar moet nog wel formeel een handtekening onder worden gezet.

Bestand

Het bestand houdt in dat de VS even ophoudt met invoertarieven op Chinese export te verhogen. In ruil koopt China meer landbouwproducten in de Verenigde Staten en zou het iets beter intellectuele eigendom van Amerikaanse bedrijven respecteren. Er is ook een luik over financiële diensten.

Volgens Trump is China al gestart met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud