Trump trekt afkomst Kamala Harris in twijfel

©EPA

De Amerikaans vicepresidentskandidate is Amerikaans staatsburger, maar net als bij oud-president Barack Obama probeert Donald Trump twijfel te zaaien.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. 'Ik hoorde vandaag dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap', zei Trump tijdens een persconferentie.

Harris, dochter van een Indiase moeder en Jamaicaanse vader, is geboren in de Amerikaanse stad Oakland. Daarmee is ze volgens de wet automatisch een Amerikaans staatsburger. Een feit dat verschillende Amerikaanse media, waaronder de nieuwszender NBC News, meteen na de uitspraken van de president prominent op sociale media benadrukken.

De Democratische Partij zegt 'niet verbaasd' te zijn over de opmerkingen van Trump. 'We zijn wel verbaasd dat hij er al zo snel na haar nominatie mee komt', aldus de Democraten in een reactie.

Trump beweerde jarenlang hetzelfde over voormalig president Barack Obama. Hij was tien jaar geleden een van de felste pleitbezorgers van de 'birther movement', die het Amerikaanse staatsburgerschap van Obama in twijfel trok. De aanhangers meenden dat Obama in Kenia was geboren. Obama gaf in 2011 zijn geboortecertificaat vrij om een einde te maken aan de discussie

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud