Trump twijfelt aan onpartijdigheid speciaal aanklager

De Amerikaanse president, Donald Trump, trok vrijdag de onpartijdigheid van speciaal aanklager Robert Mueller in twijfel. ©Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de onpartijdigheid in twijfel getrokken van de speciale aanklager die onderzoekt of er links waren tussen de entourage van Trump en het Kremlin tijdens de verkiezingscampagne van 2016.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf een interview aan Fox News. Tijdens het gesprek, dat vrijdag in de ether gaat, ging het onder meer over mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsrace van vorig jaar.

De journaliste van Fox vroeg Trump of speciaal aanklager Robert Mueller het onderzoek moest laten vallen vanwege zijn vermoedelijke banden met ex-FBI-chef James Comey en met Democratische sympathisanten.

'Hij is een heel goede vriend van Comey, wat heel vervelend is', antwoordde de president. 'Ik kan zeggen dat de mensen die aangeworven zijn om in de ploeg van Mueller te werken, allemaal aanhangers van Hillary Clinton zijn', zei de Republikein.

CIA waarschuwt

Volgens Amerikaanse media hebben sommige leden van de ploeg donaties gedaan aan Democratische kandidaten. 'Maar Robert Mueller is een eerbaar man en ik hoop dat hij een eerbare oplossing zal vinden', voegde Trump eraan toe.

De Amerikaanse krant The Washington Post schreef vrijdag dat de inlichtingendienst CIA toenmalig Democratisch president Barack Obama al in augustus 2016 waarschuwde dat zijn Russische evenknie Vladimir Poetin opdracht had gegeven de Democratische Partij te hacken om Hillary Clinton te schaden en Donald Trump te helpen.

Pas in januari van dit jaar beschuldigden de Verenigde Staten de Russische president er met naam en toenaam van dat hij poogde het Amerikaanse verkiezingsproces te destabiliseren, de kansen van de Democrate Hillary Clinton te ondermijnen en die van de Republikein Donald Trump te verhogen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect