Trump verbiedt reizen van Europa naar VS

Europeanen mogen vanaf vrijdag 30 dagen niet meer binnen in de VS, zo besliste president Trump. ©EPA

Reizen vanuit Europa naar de VS worden vanaf vrijdag 30 dagen opgeschort, maakte Amerikaans president Donald Trump woensdag bekend.

Trump wil met de maatregel de verspreiding van het coronavirus tegen gaan. De maatregel gaat vanaf vrijdag middernacht (lokale tijd) in voor een periode van dertig dagen, maar geldt niet voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Ook Amerikaanse burgers kunnen na een grondige controle hun land opnieuw binnen.

Trump zei tijdens een toespraak in het Oval Office dat de EU niet dezelfde beschermende maatregelen heeft genomen als de VS en niet vroeg genoeg gestopt was met vluchten van China naar Europa. De VS legden eind januari al een inreisverbod op voor buitenlandse reizigers die veertien dagen daarvoor in China waren. Eind februari zijn soortgelijke beperkingen opgelegd voor mensen die in Iran verbleven.

De Amerikaanse president meldde eerst dat het verbod ook het vrachtverkeer tussen Europa en de VS zou treffen, maar nam dat later terug. 'De beperking stopt mensen, niet goederen.'  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud