Trump verhuist om fiscale redenen naar Florida

De Amerikaanse president Donald Trump. ©Photo News

In tegenstelling tot New York heeft Florida geen inkomstenbelasting. Ook de omzetbelasting is er lager dan in New York.

De Amerikaanse president Donald Trump verhuist officieel van New York naar Palm Beach, Florida. Hij diende in september officiƫle documenten in waarin hij verklaart dat zijn resort Mar-a-Lago zijn 'permanente thuis' is. Ook zijn vrouw Melania deed dat.

Het echtpaar verklaarde ook dat ze woningen hebben in Washington (het Witte Huis) en New Jersey, de site van de Trump National Golf Club. De Trump Tower in New York werd aangegeven als een plaats waar hij vroeger verbleef.

Op de documenten die zijn ingediend bij de rechtbank van West Palm Beach wordt geen reden gegeven voor de verhuizing. In tegenstelling tot New York heeft Florida geen inkomstenbelasting. Ook de omzetbelasting is er lager dan in New York.

Trump verklaarde dat hij 'zeer slecht werd behandeld' door New York. 'Ik hou van New York en de inwoners van New York, en dat zal ik altijd doen, maar helaas, ondanks het feit dat ik elk jaar miljoenen dollars aan belastingen betaal, ben ik door de lokale leiders van de stad en staat zeer slecht behandeld', aldus de president op Twitter. 'Ik vind het vreselijk die beslissingen te moeten nemen, maar uiteindelijk zal het het beste zijn voor alle betrokkenen.'

Sinds Trump president werd, is hij niet vaak meer in New York geweest. Volgens NBC News spendeerde de Republikein 99 dagen van zijn presidentschap in Mar-a-Lago, 90 dagen in zijn golfclub in New Jersey en slechts 20 dagen in de Trump Tower. Onderzoekers in New York proberen Trumps belastingaangiftes te krijgen, maar hij maakte die nooit bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud