Trump verliest opnieuw economische topadviseur

Kevin Hassett ©REUTERS

Kevin Hassett, de voorzitter van de raad van economische adviseurs van het Witte Huis, stapt binnenkort op.

De Amerikaanse president Donald Trump liet via Twitter weten dat Hassett spoedig vertrekt, maar zei niets over de reden van het vertrek. ‘Zijn zeer getalenteerde vervanger zal aangesteld worden zodra ik terugkeer naar de Verenigde Staten’, tweette Trump, die Hassett nog omschreef als een ‘echte vriend’. Trump wordt maandag in Groot-Brittannië verwacht voor een staatsbezoek dat tot woensdag duurt.

Het vertrek komt er op een moment dat de handelsspanningen met China en Mexico toenemen. Hassett staat bekend als een verdediger van de traditionele economische standpunten over handel. Zelf gaf hij in een interview zondagavond aan dat zijn vertrek niets te maken heeft met het handelsbeleid of andere gevoelige dossiers.

Hassett zat sinds september 2017 de raad van economisch adviseurs voor. Twee jaar is volgens Hassett de gangbare termijn voor de voorzitter van de raad. ‘Het garandeert dat je iemand krijgt met een nieuwe blik op de zaken’, aldus Hassett.

Eerder dit jaar kondigden ook al het nummer twee van het ministerie van Justitie, Rod Rosenstein, minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen en Pentagon-stafchef Kevin Sweeney hun vertrek aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud