Trump wil Kim ontmoeten aan Noord-Koreaanse grens

Donald Trump en Kim Jong-un ontmoetten elkaar een jaar geleden voor het eerst in Singapore. ©AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un uitgenodigd voor een ontmoeting in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Trump trekt zaterdag naar Zuid-Korea, wanneer de G20-top in Japan is afgelopen. Er werd al gespeculeerd dat hij de gedemilitariseerde zone zou bezoeken.

De Amerikaanse president heeft Kim al twee keer ontmoet, de eerste keer in Singapore en later in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

De tweede ontmoeting draaide uit op een sisser. Trump en Kim kortten hun verblijf in Hanoi in, en kwamen zelfs niet met een gemeenschappelijke verklaring omdat ze geen akkoord konden vinden over de ontmanteling van de nucleaire programma's van Pyongyang, in ruil voor het opheffen van de sancties. Noord-Korea voert sindsdien de druk weer op.

Zoals wel vaker lanceerde Trump de uitnodiging om Kim kort te ontmoeten in een tweet. Hij zei later dat het idee plots bij hem was opgekomen: ‘Ik dacht er pas vanmorgen aan’.

Noord-Korea reageerde voorzichtig positief op het voorstel van Trump. Een ontmoeting zou ‘zinvol’ kunnen zijn en de bilaterale relaties kunnen vooruithelpen, klonk het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud