Trump wil wapenwet verstrengen door 'hulpstukken' te verbieden

©REUTERS

Amerikaans president Donald Trump heeft het ministerie van Justitie de opdracht gegeven om de 'bump stocks' te verbieden. Die hulpstukken laten het toe om een halfautomatisch geweer volautomatisch te laten vuren.

Zijn verordening geldt voor alle bump stocks, zei Trump gisteren in het Witte Huis. De dader van de aanslag van oktober 2017 in Las Vegas, waarbij 58 doden vielen, gebruikte zo'n hulpmiddel.

Het ministerie van Justitie heeft in het verleden gezegd dat het het verbod op de hulpstukken stellig aanbeveelt, maar daar niet zelf over kan beslissen. Dat komt de wetgever toe, klonk het. Het Congres in de VS besprak kort het verbod op bump stocks na het bloedbad in Las Vegas. Daarna raakte het in de vergetelheid. Sindsdien gebeurde er niets.

De wapenwetgeving in de VS is opnieuw een punt van discussie sinds op Valentijnsdag een negentienjarige in zijn ex-school in Parkland, in de staat Florida, 17 mensen heeft gedood. Zo vindt vandaag in Tallahassee, de hoofdstad van Florida, een betoging plaats waar leerlingen van de getroffen school aan deelnemen om een strengere wapenwetgeving te eisen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content