Tweede klokkenluider met informatie tegen Trump treedt naar voren

De Amerikaanse president Donald Trump. ©Photo News

Er is een tweede klokkenluider opgedoken die zegt bezwarend materiaal te hebben over het telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en diens Oekraïense tegenhanger.

De Democratische partij heeft een impeachment-onderzoek opgestart tegen Trump, omdat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure.

Mark Zaid, de advocaat van de klokkenluiders, verklaarde aan de Amerikaanse nieuwszender ABC dat er een tweede klokkenluider is, die hij eveneens verdedigt. Zaid stelt dat de nieuwe klokkenluider, die eveneens deel uitmaakt van de inlichtingendiensten, 'uit eerste hand' over informatie beschikt over feiten die verband houden met dat controversiële telefoongesprek.

De klokkenluider heeft intussen al met de hoofdinspecteur gesproken die het onderzoek leidt. Inhoudelijke informatie over de nieuwe klacht is voorlopig nog niet bekend.

De Amerikaanse president heeft altijd beweerd dat de informatie van de eerste klokkenluider 'totaal inaccuraat' was. Mogelijk kan het opduiken van een tweede klokkenluider dat argument ondergraven, zegt ABC

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud