Ultraconservatieven betogen tegen Obama

De Republikeinse politica Sarah Palin.

In de Amerikaanse hoofdstad Washington betoogden zaterdag tienduizenden mensen tegen het beleid van de Democratische president Barack Obama. Het evenement werd georganiseerd door Glenn Beck, die een talkshow heeft op de conservatieve tv-zender Fox.

De betoging is gelinkt aan de zogenaamde Tea Party-movement, de rechtse beweging die ijvert voor een afslanking van de overheid en lagere belastingen. Ze beschuldigt Obama ervan in de VS 'een socialistisch regime' te willen installeren.

De manifestanten verzamelden zaterdagmiddag bij het Lincoln Memorial, ten westen van de Reflecting Pool. 'Het strekt ons tot nederigheid om te zien dat jullie zo talrijk naar hier zijn gekomen', sprak Glenn Beck de massa toe.

Betogers

'Rond de Reflecting Pool kunnen 200.000 personen staan. Dit veld voor mij is goed voor nogmaals 250.000 tot 300.000 personen, en nog zie ik volk toestromen.' Officiƫle cijfers over het aantal betogers zijn er nog niet.

Een van de aanwezigen is de Republikeinse politica Sarah Palin, die mogelijk een nieuwe gooi doet naar het Witte Huis in 2012. 'De Verenigde Staten zijn prachtig', twitterde ze voor de bijeenkomst. 'Washington DC wordt overrompeld door buitengewone patriotten om het Amerikaanse leger te eren.'

Martin Luther King

Tijdens de manifestatie nam ze het woord. 'Ik voel de geest van Martin Luther King hier rondwaren', zei ze.

Het evenement kreeg felle kritiek omdat de organisatoren als datum de 47ste verjaardag kozen van de bekende speech van Martin Luther King, I have a dream. Martin Luther King hield zijn speech op dezelfde plaats plaats.

Volgens Beck gaat het echter niet om een politiek statement, maar enkel om een eerbewijs aan de Amerikaanse troepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud