Verdachte schietpartij Portland zelf doodgeschoten

De stad Portland is al maanden het strijdtoneel van extreemlinkse én extreemrechtse betogers. ©AFP

De vermoedelijke moordenaar van een extreemrechtse betoger in Portland blijkt een extreemlinkse activist, die zelf overleden is toen de politie hem probeerde te arresteren.

De man die afgelopen weekend vermoedelijk Aaron Danielson, een extreemrechtse betoger in de stad Portland, vermoordde, is donderdagavond omgekomen bij een poging hem aan te houden in een voorstad van Seattle. Dat meldt The New York Times.

Het gaat om de 48-jarige Michael Forest Reinoehl. De legerveteraan en activist bij de extreemlinkse antifabeweging gaf in een interview met Vice News min of meer toe Danielson neergeschoten te hebben. 'Uit zelfverdediging', zei Reinoehl.

De stad Portland is al maanden het toneel van clashes tussen extreemlinks en extreemrechts. De stad in Oregon staat te boek als een Democratisch, links bolwerk, maar Portland en Oregon huizen ook verschillende extreemrechtse groeperingen.

Geweld domineert kiesstrijd

De gewelddadige betogingen in Portland en Kenosha, Wisconsin domineren steeds meer de debatten in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 3 november. Republikeinse president Donald Trump speelt gretig in op de escalatie om zich als 'wet en orde' president in de markt te zetten, de Democratische presidentskandidaat Joe Biden moet ondanks een nog steeds stevig voorsprong in de peilingen bij het veiligheidsthema de achtervolging inzetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud