Vier doden bij schietpartij op VS-legerbasis

Militairen verzamelen bij de ingang van Fort Hood. ©REUTERS

Bij een schietpartij op de legerbasis Fort Hood bij Killeen in de Amerikaanse staat Texas zijn woensdag zeker 4 doden gevallen. De dader was een veteraan uit de oorlog in Irak.

De schietpartij vond woensdagavond lokale tijd plaats. Een man schoot drie mensen dood alvorens zichzelf door het hoofd te schieten toen hij werd aangehouden. Volgens de autoriteiten vielen zeker 16 gewonden, van wie drie er slecht aan toe zijn.

De schutter is waarschijnlijk een 34-jarige man die in 2011 is uitgezonden geweest naar Irak. Hij zou sinds zijn terugkomst lijden aan posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

Aanvankelijk vermoedde de politie dat de schietpartij het werk was van twee daders, maar dat bleek niet het geval. Waarschijnlijk was het geen terroristische aanslag.

Never thought this Twitter handle would need to be resurrected. Our story so far on today's mass shooting. #forthood:http://t.co/tys4wA07DC— Fort Hood Shootings (@FtHoodShootings) 3 april 2014

De basis is volledig afgesloten. Ook het Central Texas College in de buurt werd ontruimd.

President Barack Obama is op de hoogte gebracht van de schietpartij. In een verklaring liet hij weten het 'hartverscheurend te vinden dat er opnieuw zo'n schietincident heeft plaatsgevonden'.

Fort Hood was in november 2009 ook al het toneel van een massale schietpartij. Toen opende een legerpsychiater het vuur. 13 militairen schoot hij dood en 32 raakten gewond. De psychiater werd vorig jaar ter dood veroordeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud