VS en China overleggen in alle stilte over handelsconflict

De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin overlegt met China over het handelsconflict. ©EPA

Na een week van harde woorden en wederzijdse verwijten zijn de Verenigde Staten en China in alle stilte gestart met handelsoverleg.

Hoewel de spanning tussen de VS en China dagenlang opliep en zelfs een handelsoorlog werd gevreesd, blijkt dat beide partijen achter de schermen gesprekken voeren. Die worden geleid door minister van Financiën Steve Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer langs Amerikaanse zijde en door de economische adviseur van president Xi Jinping en kersvers vicepremier Liu He langs Chinese kant, bericht de Amerikaanse krant Wall Street Journal. 

Mnuchin en Lighthizer stuurden vorige week nog een brief waarin ze Peking vragen om de importtaksen op Amerikaanse auto's te verminderen, om meer Amerikaanse halfgeleiders te kopen en om de Chinese financiële sector verder open te stellen voor Amerikaanse bedrijven.

De Amerikaanse minister van Financiën zou volgens de Wall Street Journal ook overwegen af te reizen naar China om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Door de druk op te voeren hopen de Amerikanen de toegang voor Amerikaanse bedrijven tot de Chinese markt te verbeteren.

Tijdens een interview op Fox News bevestigde Mnuchin het nieuws. 'Ik ben voorzichtig optimistisch dat er een mogelijkheid is op een akkoord, maar als we daar niet in slagen, zullen we taksen invoeren', stelde hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud