VS in greep van winterstorm en bosbranden

©Photo News

Door een storm zijn honderden vluchten geschrapt van en naar de luchthaven van Atlanta, de drukste luchthaven ter wereld en de belangrijkste hub (draaischrijf) van de VS. In Californië werd dan weer de noodtoestand uitgeroepen wegens de laaiende bosbranden.

Delta Airlines maakte vanavond bekend dat het 375 vluchten schrapt als gevolg van de sneeuwval in Atlanta. Die is het gevolg van winterstorm Benji, die zich over een breed front uitstrekt van de zuidelijke staat Louisiana tot de dichtbevolkte noordoostelijke staten.


In Atlanta viel de sneeuw al zowat tien centimeter dik. Het winterweer zal er nog aanhouden tot zaterdagochtend (lokale tijd).

Ook andere maatschappijen annuleerden al tientallen vluchten. Volgens de trackingsite FlightAware.com waren op de middag in de VS al 511 vluchten boven Amerikaans grondgebied geschrapt, waarvan het grootste deel in de regio Atlanta.

Branden

Aan de andere kant van de VS, in Californië, werd door president Donald Trump intussen de noodtoestand uitgeroepen omwille van de enorme bosbranden in de buurt van Los Angeles.

Door die beslissing kunnen nu snel noodfondsen vrijgemaakt worden voor de districten Los Angeles, Riverside, San Diego, Santa Barbara en Ventura.

De grootste van een aantal door de felle wind aangedreven branden woedt ten noorden Los Angeles en heeft zich vrijdagochtend uitgebreid over 534 vierkante kilometer.

Rond de 439 gebouwen zijn met de grond gelijkgemaakt en duizenden andere zijn bedreigd, waardoor ook duizenden mensen moesten geëvacueerd worden. In heel het district Los Angeles en het nabijgelegen Ventura is het hoogste brandalarm van kracht. Intussen is een nieuwe brandhaard ontstaan in San Diego County, die zich heeft verspreid over 16 vierkante kilometer en al 65 huizen heeft verwoest. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud