VS maken werk van ferryverbinding met Cuba

Amerikaanse toeristen in Havana. ©AFP

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft verschillende licenties toegekend voor de uitbating van ferryverbindingen tussen Cuba en de VS.

Hoeveel licenties er juist werden toegekend, gaf de woordvoerder van het ministerie niet vrij. Wel heeft een onderneming in Florida al bevestigd dat het de toelating heeft gekregen om een veerboot naar Cuba in te leggen. De afstand tussen Cuba en Florida bedraagt ongeveer 150 kilometer.

De afstand Havana-Miami bedraagt in vogelvlucht slechts een 350 kilometer. ©Mediafin/Mapbox/OpenStreetMaps

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd er vaak gebruikgemaakt van de maritieme verbindingen tussen het Caraïbische eiland en de VS. Maar nadat Fidel Castro in 1959 aan de macht kwam in Cuba werd die verbinding stopgezet.

Momenteel bestaat er al een luchtverbinding tussen de VS en Cuba, maar slechts een beperkte groep mensen - zoals studenten, beroepssporters en journalisten - mag daar gebruik van maken. Voor de andere Amerikanen is het nog altijd verboden om naar het communistische eiland af te reizen, al werden de restricties voor de Amerikaanse burgers onlangs wel versoepeld.

Cuba en de VS hadden eind vorig jaar tot verrassing van velen aangekondigd dat ze hun relaties willen normaliseren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud