Wapenlobby noemt voorstel wapenwet 'leugen'

Anti-wapendemonstranten betogen tijdens een meeting van de National Rifle Association. Foto Photonews ©Photo News

De Amerikaanse wapenlobby sluit alle steun aan een voorstel tot wapenwet uit. Het Democratische voorstel om aanvalswapens te verbieden is volgens de National Rifle Association 'gestoeld op leugens'.

Na het drama in de Sandy Hook school in Newtown (Connecticut) schoof de democratische senator Dianne Feinstein, die ooit nog als burgemeester van San Francisco een lokaal verbod op handvuurwapens heeft voorgesteld, opnieuw haar voorstel van wapenwet naar voor. Daarin wil ze de verkoop van aanvalswapens en munitiemagazijnen met grote capaciteit aan banden te leggen. President Barack Obama beloofde het voorstel te steunen.

Maar de NRA wijst net als de voorbije dagen elke beknotting op het vrije wapenbezit af. 'Het is een waardeloos voorstel en daarom denk ik dat het niet aangenomen zal worden', zei Wayne LaPierre, vicevoorzitter van de NRA aan de zender NBC tijdens het programma 'Meet the Press'.

'Het voorstel is volledig op leugens gestoeld', vervolgde hij. 'De politici zeggen de waarheid niet. Ze zeggen dat die wapens krachtiger zijn, dat klopt niet. Ze zeggen dat ze grotere gaten veroorzaken, dat klopt niet. Ze zeggen dat ze grotere kogels gebruiken, dat klopt niet. Ze zeggen dat het aanvalswapens zijn, dat klopt niet', verdedigde LaPierre zijn zaak.

Daarop pleitte de NRA-topman opnieuw voor het posteren van gewapende bewakers aan elke school. Bij het bloedbad dat Adam Lanza vorige week aanrichtte in de basisschool in Connecticut vielen 26 slachtoffers, onder wie 20 kinderen. De bewakers, die aan de poort stonden, hadden Lanza binnen gelaten omdat zijn moeder er werkte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud