Weer schietpartij bij Amerikaanse unief

De Amerikaanse president, Barack Obama, woonde een geldinzamelingsevent bij op enkele kilometers van waar de schietpartij plaatsvond (Foto: AFP). ©AFP

In de Verenigde Staten heeft een schutter het vuur geopend op een reeks voertuigen vlakbij het Santa Monica College, ten westen van Los Angeles. Bij de schietpartij raakten verschillende mensen gewond.

De schutter opende het vuur op enkele auto's en een bus net buiten de campus van het Santa Monica College. Volgens de politie raakten verschillende mensen gewond.

Over het exacte aantal slachtoffers en de ernst van de verwondingen was vrijdagavond nog niets bekend. De Amerikaanse nieuwszender CNN maakte gewag van zeker drie gewonden.

Dodelijk

'Op dit moment hebben we geen weet van dodelijke slachtoffers maar we kunnen dat niet uitsluiten', zei Denise Joslin, de woordvoerster van de California Railway Patrol.

Die waarschuwing bleek niet helemaal onterecht. Even later lieten ziekenhuizen uit de buurt weten dat ze twee gewonden in kritieke toestand binnenkregen.

Campus

De politie slaagde erin de schutter in te rekenen. Ze sloot de campus van Santa Monica College ook af en opende een onderzoek. 'We weten immers nog niet of de schutter alleen handelde', verduidelijkte Joslin.

De schietpartij vond plaats op enkele kilometers van de plaats waar president Barack Obama een geldinzamelingsactie bijwoonde. De Amerikaanse geheime dienst liet meteen weten dat de president niets mankeerde en dat het evenement doorging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud